Торта за кръщене (без мляко и соя) с лимонов кърд и ванилов мус
Блат за торта по тази рецепта. Също така може да използвате и пандишпанова платка за правоъгълен вариант.
Лимоново сладко по тази рецепта
За сиропиране:
около 150-200 мл овесена млечна напитка
2 с.л. пудра захар
2 ч.л. ванилова захар/1 ч.л. ванилов екстракт
За ваниловия мус:
1 бр. ванилов заместител на сметана с овес (ако не намерите такъв заместете със овесена сметана + 1 ч.л. ванилова захар или ½ ч.л. ванилов екстракт)
200 мл заместител на сметана с овес
450 гр. заместител на крема сирене с овес
4 с.л. пудра захар с връх (според вкуса)
2 ч.л. ванилова захар или 1 ч.л. ванилов екстракт
сладкарска боя (по желание)
За шприцоване:
400 мл заместител на сметана с овес
2 с.л. пудра захар (ако предпочитате по двърда сметана добавете 100 гр крема сирене с овес + 1 с.л. пудра захар)
Начин на приготвяне:
Разбийте сметаната и захарта. Добавете крема сиренето и сладкарската боя и разбийте до еднородна смес. Сглобете тортата като сиропирате първия блат, върху него намажете лимоновото сладко и след това разпределите от ваниловия мус. Повторете до последния блат. Разбийте сметаната със захарта и украсете по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар