неделя, 16 август 2020 г.

Пандишпанов блат за руло

Този блат за руло е изключително мек и чудесен избор за торти със специална форма и размер, както и за съвсем обикновено руло. Можете да направите безглутенов блат като замените пшеничното брашно с картофено или безглутеново брашно. Ако желаете блатът да бъде шоколадов, просто добавете 2 с.л. какао на прах. 

Пандишпанов блат за руло

Необходими продукти:
5 яйца 
200 мл захар
125 мл брашно
125 мл картофено брашно
2 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки. Разбийте яйцата и захарта с миксер. Бийте докато получите пухкаво тесто, сравнително бяло и като разбъркате с бъркалка да остава следа за кратко, както е показано на снимката.


Оставете миксера на страна и започнете да добавяте пресятите сухи съставки на части, като бъркате със шпатула внимателно за да остане тестото пухкаво. 


Изсипете готовото тесто в тава застлана с хартия за печене (моята е с размер 42х33 см). Изпечете в предварително загрята фурна на 200°С за 13-15 минути. Ако ще приготвяте руло, обърнете топлия блат върху хартия за печене или кухненска кърпа поръсена с няколко супени лъжици захар и навийте на руло веднага. След като платката е изстинала можете да добавите желаната плънка и съответно да навиете отново на руло. Ако ще използвате блата за направата на торта оставете го да изстине в тавата напълно и тогава отстранете хартията. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар