Този блат за руло е изключително мек и чудесен избор за торти със специална форма и размер, както и за съвсем обикновено руло. Можете да направите безглутенов блат като замените пшеничното брашно с картофено или безглутеново брашно. Ако желаете блатът да бъде шоколадов, просто добавете 2 с.л. какао на прах.
Пандишпанов блат за руло
Необходими продукти:
5 яйца
200 мл захар
125 мл брашно
125 мл картофено брашно
2 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки. Разбийте яйцата и захарта с миксер. Бийте докато получите пухкаво тесто, сравнително бяло и като разбъркате с бъркалка да остава следа за кратко, както е показано на снимката.
Оставете миксера на страна и започнете да добавяте пресятите сухи съставки на части, като бъркате със шпатула внимателно за да остане тестото пухкаво.
Изсипете готовото тесто в тава застлана с хартия за печене (моята е с размер 42х33 см). Изпечете в предварително загрята фурна на 200°С за 13-15 минути. Ако ще приготвяте руло, обърнете топлия блат върху хартия за печене или кухненска кърпа поръсена с няколко супени лъжици захар и навийте на руло веднага. След като платката е изстинала можете да добавите желаната плънка и съответно да навиете отново на руло. Ако ще използвате блата за направата на торта оставете го да изстине в тавата напълно и тогава отстранете хартията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар