неделя, 19 април 2020 г.

Шоколадов блат за торта

Най-лесния и най-сполучливия блат който някога съм правила. Няма половин час разбиване с миксер, само разбъркваш и готово. На всичкото отгоре и няма нужда от сиропиране. 

Шоколадов блат за торта


Необходими продукти:
450 мл. брашно (може да използвате и без глютен)
450 мл. захар
200 мл. тъмно какао
2 ванилии
2 ч.л. бакпулвер
1,5 ч.л. хлебна сода
0,5 ч.л. сол
200 мл. прясно мляко
100 мл. олио
200 мл. силно кафе
2 яйца

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 185 °С. Покрийте тортената форма (22-24 см) с хартия за печене. Смесете сухите съставки. В друга купа смесете млякото, олиото и яйцата. Добавете на части брашняната смес. След това постепенно добавете горещото кафе. Бъркайте до получаване на еднородна смес. Изсипете тестото във формата и печете за 1 час. За да сте сигурни че блата е изпечен, направете тест с клечка за зъби. Ако излезе суха значи блата е готов. Оставете да се охлади напълно преди да разрежете на три равни части. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар