неделя, 28 март 2021 г.

Шоколадов фондан


Продължавам с шоколадовите десерти. Един изключително нежен и изключително сладък десерт, който се приготвя буквално за 15 минути.  

Шоколадов фондан

Необходими продукти:

180 гр тъмен шоколад

100 гр. масло

2 яйца

3 жълтъка

50 мл кристална захар

50 мл кафява захар

50 мл брашно

щипка сол

Начин на приготвяне:

Разстопете шоколада и маслото на водна баня и оставете на страна да изстине.



Сложете в дълбока купа яйцата, жълтъците и двата вида захар. Разбийте до пухкав крем.


Добавете изстиналия шоколад и бъркайте внимателно вече със шпатула докато получите еднородна смес. Накрая добавете брашното и солта на части и смесете по същия начин.


Разпределете сместа в 7-8 купички който предварително сте намаслили и поръсили с какао или брашно (аз използвах тъмно какао).


Изпечете в предварително загрята фурна на 200°С за около 12 минути. Фондана трябва да има вид на пухкаво изпечено сладкишче, но да е леко суров в средата (също като браунито).


Поднесете с топка сладолед, разбита сметана или плодове, например малини. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар