вторник, 23 март 2021 г.

Американски шоколадово бисквитен кейк


Брауни и американски шоколадиви бисквити. Както знаем брауни е кейк който в средата е мек и сочен, а бе направо си е леко суров. Един от най-лесно и бързо за приготвяне сладкиш който ще задоволи капризите и на най-капризните. А представете си го в комбинация с американски шоколадови бисквити, просто неустоима наслада. 

Американски шоколадово бисквитен кейк 

Необходими продукти:
150 гр. масло
125 мл захар
125 мл кафява захар
1 яйце
50 мл сметана
1 ч.л. ванилова захар
350 мл брашно
1 ч.л. бакпулвер
0,5 ч.л. сол
80 гр. тъмен шоколад
80 гр. бял шоколад
Плюс малко шоколад за украса. 

Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тенджера и го оставете да заври. Отдръпнете от котлона и добавете двата вида захар. Разбъркайте така че захарта леко да се разтопи.

Добавете сметаната и ваниловата захар. Смесете в отделна купа сухите съставки и го добавете към маслената смес на няколко пъти като разбърквате само до като съставките се смесят.


Нарежете двата вида шоколад и преди да го добавите към сместа се уверете че сместа е изстинала до стайна температура, за да остане на парчета не да се разтопи.


Изсипете тестото в тавичка за пай с диаметър 20 см. Поставете пая в средата на фурната и сложете втора тава на 5 см над пая, така няма опасност да изгорите повърхноста на пая. Изпечете в педварително загрята фурна на 200°С за 25 минути. Извадете от фурната и украсете с малко нарязан бял и тъмен шоколад. Оставете леко да изстине преди да сервирате. Гарнирайте по желание с топка ванилов сладолед или разбита сметана.






Няма коментари:

Публикуване на коментар