Солена торта с телешка шунка
Необходими продукти за около 20 парчета:
24 филии пълнозърнест хляб за тостер
Пълнеж 1:
300 гр. телешка шунка
200 гр. натурално крема сирене тип Philadelphia
200 гр. крема сирене със зелени подправки тип Philadelphia
150 гр. заквасена сметана
1-2 мариновани краставички
½ връзка див лук
½ ч.л. черен пипер
150 мл. замръзена царевица
Пълнеж 2:
1 червена чушка (аз използвах камба)
200 гр. краставица
1 средно голяма глава лук
400 гр. натурално крема сирене тип Philadelphia
200 гр. заквасена сметана
½ ч.л. черен пипер
½ ч.л. сол
За сиропиране:
около 300-400 мл. зеленчуков/месен бульон или вода подправена с лимон
За глазура и украса:
400 гр. крема сирене тип Philadelphia
200 мл. неподсладена сладкарска сметана
щипка бял или черен пипер
щипка сол
останалата украса е по желание
Начин на приготвяне:
Сваерете бульона и го охладете. Изрежете кората от филийките хляб. Пригответе пълнеж 1 като разбъркате крема сирената и заквасената сметана. Добавете нарязаните на ситно шунка, дивия лук и маринованите краставички. Подправете, прибавете и царевицата и объркайте всичко добре. Прибавете готовия пълнеж в хладилника и започнете приготвянето на втория. Измиите, настържете краставицата. Отцедете от излишната вода. Нарежете лука и чушката на ситно. Разбъркайте млечните продукти и добавете към тях зеленчуците. Подправете и объркайте добре. Във тортена форма наредете на два реда по четири филии хляб (или както се събира във формата с която разполагате. Целта е да разделите хляба на три за да получите три слоя хляб и две плънки). Сиропирайте хляба с бульона и разстелете първия пълнеж. Върху него слежете втория ред хляб. Сиропирайте отново и разпределете втория пълнеж. Наредете и последния ред хляб, сиропирайте и покрийте тортата със стреч фолио. Поставете някаква тежест отгоре, например чиния или дъска за рязане на хляб и приберете тортата в хладилника за най-малко няколко яаса най-добре за през ноща. За глазурата разбийте сметаната, добавете крема сиренето и подправките и разбъркайте до еднородна смес. Покрийте тортата от всички страни и шприцовайте по краищата по желание. Украсете например с листа от зелена салата, див лук, магданоз, грахови издънки, нар, грозде, чери домати, краставици, кашкавал и тн.
Няма коментари:
Публикуване на коментар