Тази торта приготвих за сина на приятели. Поръчката беше за 30 парчета, карамел и банани. Направих две платки по тази рецепта (за платка без глутен, заменете брашното с безглутеново или с картофено брашно). Разрязах ги на две, така получих 4 платки. Полях всяка платка със 100 мл прясно мляко към което добавих 1 с.л. пудра захар и щипка ванилова захар. Между всяка платка разпределих равномерно от карамеления мус с банани (за торта с този размер ще ви трябва една доза и половина). При сглобяването използвах правоъгълен регулируем ринг за торти. Така ако пълнежа е малко рядък, няма опасност да изтече. Поставих в хладилника за около 2 часа. Покрих тортата с разбита сметана, като използвах 800 мл. неподсладена сметана, 10 с.л. захар и 2 ч.л. ванилова захар. Декорацията е от захарно тесто, което моделирах предварително и оставих да изсъхне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар