понеделник, 11 май 2020 г.

Пица

Пица

за 4 пици с диаметър 30 см

Необходими продукти:
650 мл брашно
1 пакетче суха мая (11 гр.)
1 ч.л. сол
300 мл топла вода (40°С)
2-3 с.л. захтин

Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете пресятото брашно, маята и солта. Добавете водата и замесете тесто.


Месете около 10 минути и след това добавете зехтина. Продължете с месенето докато тестото се отдели от стените на купата. Покрийте тестото и оставете на топло да удвои обема си (не по-малко от 30 минути). 




Разделете тестото на четири равни части и разточете всяка на тънък лист. Разстелете от доматения сос, кашкавала и други плънки по желание. Аз добавих на моята и домашно босилеково песто.




Изпечете в предварително загрята фурна на 230°С за около 10 минути. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар