петък, 1 май 2020 г.

Сухари със семена


Тази рецепта е много лесна за приготвяне. Може да замените семената със семена по избор, като спазвате пропорциите на течност и твърди съставки, няма начин да не получите перфектен резултат. За по-лесно изпълнение използвам мерителна кана с която измервам всички необходими продукти.

Сухари със семена


Необходими продукти:
150 мл сусамови семена
150 мл белени тиквени семки
200 мл белени слънчогледови семки
75 мл ленено семе
150 мл овесени люспи
75 мл ръжено брашно
1 с.л. хималайска розова сол (или друга по избор)
50 мл. зехтин (или олио)
500 мл вода

Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки и оставете за час семената да набъбнат.


Разбъркайте отново и разстелете сместа в две тави на тънко върху хартия за печене.


Изпечете в загрята фурна с вентилатор на  175°С за 20 мин. Извадете, нарежете на парчета и върнете във фурната за около още 20 мин. Внимавайте да не изгорите сухарите, прегарят доста бързо за това към края на печенето бъдете внимателни.


1 коментар: