понеделник, 13 април 2020 г.

Ябълков пай


Този пай е както много лесен, така и много вкусен. По същата рецепта можете да приготвите и боровинков пай, като замените ябълките с боровинки и не добавяте канела.

Ябълков пай


1ч.ч.=250мл.

2 ч.ч. захар
4 ч.ч. брашно
3 ч.л. бакпулвер
250 гр. масло
Слагате всички продукти в дълбока купа и мачкате с ръце до получаване на трохи. Вземете 1 чаша от сместа и я оставете на страна. При останалите трохи добавете 
1 яйце
1 ч.ч. прясно мляко
и омесете добре. Растелете тестото в тава ( 43см. x 35см. ) покрита с хартия за печене.Посипете с измитите и нарязани на лодки ябълки (боровинки). Поръсете с канела и накрая с отделените настрана трохи. Изпечете на 200 градуса за около 30 минути. Сервирайте с топка сладолед или ванилова сметана. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар