понеделник, 13 април 2020 г.

Крем супа от гъби пачи крак


Предлагам ви една много вкусна и много бърза за приготвяне супа. Чудесно предястие, а защо не и основно. Със съпата може да сервирате и крутони. Аз нямах време затова си я хапнахме без:)

Крем супа от гъби пачи крак 


Необходими продукти:

50 гр. масло или маргарин
1 глава лук (средна на големина)
1 ч.л. захар
0,5 литра гъби пачи крак (нарязани)
2 с.л. брашно
0,5 литра вода
1 кубче зеленчуков бульон
0,2 литра готварска сметана
100 гр. топено сирене
черен пипер
сол
пресен копър

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото.Запържете в него за кратко лука. Добавете захарта и нарязаните гъби и запържете и тях, докато гъбите омекнат. Поръсете с брашното и разбъркайте. Добавете водата, бульона, черния пипер, сметаната и топеното сирене. Оставете да поври за около 10-15 минути. проверете вкуса и ако е необходимо добавете сол. Пасирайте и поресете с копър за още малко вкус и украса. Да ви е сладко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар