Аз самата се изненадах много от резултата. Не очаквах да се получат истински гофрети. Рецептата е много сполучлива. Ако искате да гарнирате гофретите с солен пълнеж, например крема сирене и пушена сьомга, топено сирене и шунка или друг пълнеж по избор, просто не добавяйте еритритола. Тази смес е достатъчна за 8 броя гофрети.
Кето гофрети
Необходими продукти:
250 мл. пресято бадемово брашно
1,5 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ч.л. псилиум хуск
200 мл. готварска сметана
2 с.л. зехтин
3 яйца
50 мл. еритритол (за соления вариант без еритритол)
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесете пресятото бадемово брашно, бакпулвера, еритритола и хуска.
Оставете на страна за около 15 минути. Предварително загрейте гофретника. Намажете го с масло и добавете около 1 средно голям черпак от сместа.
Печете до готовност или докато гофретите добият приятен златист загар. Гарнирайте по желание. Аз си ги хапнах с пресни ягоди и сметана към която преди да разбия добавих ванилов екстракт и стевия. Да ви е сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар