сряда, 22 юли 2020 г.

Кето гофрети



Аз самата се изненадах много от резултата. Не очаквах да се получат истински гофрети. Рецептата е много сполучлива. Ако искате да гарнирате гофретите с солен пълнеж, например крема сирене и пушена сьомга, топено сирене и шунка или друг пълнеж по избор, просто не добавяйте еритритола. Тази смес е достатъчна за 8 броя гофрети. 

Кето гофрети


Необходими продукти:

250 мл. пресято бадемово брашно
1,5 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ч.л. псилиум хуск
200 мл. готварска сметана 
2 с.л. зехтин
3 яйца
50 мл. еритритол (за соления вариант без еритритол)

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете пресятото бадемово брашно, бакпулвера, еритритола и хуска. 


Добавете яйцата и зехтина и започнете да бъркате.


Постепенно добавете и сметаната. Бъркайте до еднородна смес. 



Оставете на страна за около 15 минути. Предварително загрейте гофретника. Намажете го с масло и добавете около 1 средно голям черпак от сместа.

Печете до готовност или докато гофретите добият приятен златист загар. Гарнирайте по желание. Аз си ги хапнах с пресни ягоди и сметана към която преди да разбия добавих ванилов екстракт и стевия. Да ви е сладко. 

Ммммм….

И една смешна ягода :)
И една смешна ягода :)



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар