понеделник, 6 юли 2020 г.

Гъби с бекон и топено сирене


Гъби с бекон и топено сирене

Количеството на продуктите зависи от това колко порции желаете да направите. Само искам да отбележа, че моите гъби бяха големи с диаметър 9 см. Аз си ги хапнах като основно със салата от домати и авокадо, но една сочна пържола ще се съчетае чудесно с така приготвените гъби като гарнитура.

Необходими продукти за две порции:

4 гъби 
1 голяма глава стар лук
2 скилидки чесън
4 парчета топено сирене
8 парчета бекон
няколко стръка босилек
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Почистете гъбите. Нарежете пънчетата, лука, чесъна и босилека на ситно. Запържете зеленчуците. Поръсете гъбите със сол и черен пипер. Напълнете ги с запържените зеленчуци. Разпределете босилека и топеното сирене върху плънката. Увийте всяка гъба с две парчета бекон (на мен един бекон не ми стигна понеже гъбите бяха доста големи). Изпечете в предварително загрята фурна на 200°С за около 30 минути. Да ви е сладко.











Няма коментари:

Публикуване на коментар