Покрай тази "корона" и това седене в къщи, поне разполагаме с достатъчно време да си приготвим понякога ястия които не са съвсем от бързите. Гулаша е едно от тях. Ястието произлиза от унгарската кухня и се приготвя с говеждо месо. Като цяло няма кой знае каква работа, но печенето отнема доста време. Е стига приказки, да запрятаме ръкави.
Гулаш
за 5-6 порции
Необходими продукти:
700 гр. телешко месо
2 с.л. олио
3 големи лука
3 скилидки чесън
1-2 червени чушки
3-4 моркова
600 мл. вода
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1 кубче телешки бульон
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. черен пипер
2 с.л. доматено пюре
3 дафинови листа
50 мл вода
1 с.л. брашно
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете обелените моркови на кубчета, чесъна на филийки и лука на едро. Запържете месото в мазнината. Прехвърлете в гювеч. Сложете върху месото лука, морковите, чесъна, солта, бульона, черния, червения и лютия пипер, доматеното пюре, дафиновия лист и залейте с водата.
Извадете, добавете нарязаните на лентички чушки и брашното, което сте размили във водата предварително. Върнете гювеча във фурната и печете още един час.
Махнете капака и запечете за около 30 минути. Поръсете готовото ястие със ситно нарязан магданоз. Сервирайте с гарнитура от картофено пюре или сварен ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар