Една от любимите ми. До сега винаги съм правила морковен пай, този път реших да е торта. Използвах същата рецепта, но вместо да изпека сместа в тавата от фурната я разделих в две форми с диаметър 20 см. Така че с тази рецепта можете да приготвите както пай така и торта.
Морковена торта
За блатовете:
450 мл (270 гр.) кафява захар
4 яйца
450 мл олио
600 мл брашно
1,5 ч.л. хлебна сода
1,5 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
0,5 ч.л. джинджифил на прах
0,5 ч.л. кардамон
0,5 ч.л. сол
1 ванилия
450 гр. настъргани моркови
100 гр. орехи
За глазурата:
200 гр. масло със стайна температура
700 мл. пудра захар
400 гр. крема сирене тип Philadelphia (може натурално, може и ванилово)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175°С. Намазнете две тавички с размер 20 см. и поръсете с галета или брашно. В голяма купа сложете яйцата олиото и захарта. Разбийте с тел за кратко, само докато продуктите се смесят. В друга купа смесете сухите съставки и пресявайки ги добавете към яйчената смес на части. Смесете с помощта на шпатула. Накрая добавете морковите и нарязаните на ситно орехи и отново хубаво объркайте.
Разрежете охладените блатове на две и сглобете тортата като редувате блат и крем. Украсете по избор, моята украсих с нарязани на ситно орехи и моркожи от захарно тесто. Оставете тортата в хладилник поне за няколко часа (а най-добре за през нощта) преди да сервирате.
Няма коментари:
Публикуване на коментар