понеделник, 13 април 2020 г.

Пица-пай със шпеков салам



Тази рецепта е от един мой любим сайт. Сайта е на Финландси (живея във Финландия), ето и версия на Български. Пицата е много вкусна както студена така и топла. Подходяща е за обяд или вечеря, а защо не и за детски рожден ден. 

Пица пай със шпеков салам

За тестото:
1½ чаша прясно мляко (1 чаша=200мл.)
25 гр. мая
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
1 с.л. меласа
3/4 чаша овесени ядки (1 чаша=200 мл.)
3 чаши бяло брашно (1 чаша=200 мл.)
За пълнежа:
150 гр. шпеков салам
1 глава червен лук
1 голяма червена чушка (камба)
200 гр. крема сирене с подправки - пипер и чили
100 гр. настърган кашкавал
Затоплете млякото, добавете маята и разбъркайте докато маята се разтвори. Добавете солта, олиото и меласата, разбъркайте и накрая добавете овесените ядки и брашното. Омесете и оставете да почива за времето докато си приготвите плънката.
Нарежете шпековия салам на кубчета. Лука и чушките на лентички и запържете докато омекнат. 
Разточете тестото върху хартия за печене (в тавата от фурната, пицата става голяма) и намажете с крема сиренето. Отгоре разпределете запържените зеленчуци, салама и поръсете с настъргания кашкавал. Изпечете на 200 градуса в средата на фурната за около 20/25 минути.
Подходяща гарнитура за пицата е свежа и млечна салата. Добър апетит.




Няма коментари:

Публикуване на коментар