Шакшука
Необходими продукти:
6 яйца
3 глави лук
2 чушки
150 гр. сирене
1 ч.л. захар (кафява)
50 мл олио
4-5 скилидки чесън
800 гр. домати от консерва (може и пресни)
1 дафинов лист
1 ч.л. кимион
½ ч.л. черен пипер
½ ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
½ ч.л. пушен червен пипер
½ ч.л. лют червен пипер или табаско
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полумесеци, чушките на лентички, чесъна на филийки и ако използвате пресни домати ги нарежете на кубчета. В дълбок тиган запържете чушките и лука до омекване.
Добавете доматите и подправките без магданоза. Варете на умерен огън, като разбърквате от време на време, докато соса се сгъсти.
Направете кладенчета в соса и чукнете яйцата. Захлюпете тигана и намалете силата на котлона.
След като яйцата са готови поръсете ястието с натрошеното сирене и нарязания на ситно магданоз. Сервирайте задължително с бял хляб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар