Ако имате останали яйца след велик ден и се чудите какво да ги правите, направете си млечен сос с яйца. Соса е подходящ за риба, но може да си го хапнете и само с варени картофи и малко салата, както направих и аз. Соса се приготвя много лесно и много бързо, а и се приготвя само с няколко продукта.
Млечен сос с яйца
Необходими продукти:
3-4 сварени яйца
50 гр. масло или мазнина по избор
3 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
1 ч.л. сол
магданоз
Начин на приготвяне:
В подходящ съд разтопете маслото, добавете брашното и запържете за кратко, но внимавайте да не загорите брашното. Добавете млякото, като бъркате непрекъснато. Оставете да поври за около 5 минути. Посолете и добавете нарязаните на ситно варени яйца. Накрая поръсете с накълцан магданоз и сервирайте с варени картофи или картофено пюре и риба.
Няма коментари:
Публикуване на коментар