Боровинковия кърд е много подходящ за пълнеж на торти, рула, палачинки, френски макарони и т.н. Комбинира се чудесно с ванилов или например с лимонов мус. Вижте торта с лимон и боровинков кърд.
Боровинков кърд
Необходими продукти:
300 гр. боровинки (аз използвах замръзени)
150 мл. желираща захар за сладко
60 гр. масло
щипка сол
2 жълтъка
Начин на приготвяне:
Сложете боровинките и захарта в подходящ съд на котлона и варите на слаб огън за 8 минути. Добавете към сладкото кубчетата масло и солта и разбъркайте.
След като маслото се е разтопило добавете и жълтъците, разбъркайте и оставете на котлона докато сместа клокне. Отстранете от огъня и оставете да изстине до стайна температура, след това приберете в хладилника. Кърда може да съхранявате в хладилник до една седмица.
Няма коментари:
Публикуване на коментар