вторник, 11 май 2021 г.

Боровинков кърд

 


Боровинковия кърд е много подходящ за пълнеж на торти, рула, палачинки, френски макарони и т.н. Комбинира се чудесно с ванилов или например с лимонов мус. Вижте торта с лимон и боровинков кърд.

Боровинков кърд

Необходими продукти:

300 гр. боровинки (аз използвах замръзени)

150 мл. желираща захар за сладко

60 гр. масло

щипка сол

2 жълтъка

Начин на приготвяне:

Сложете боровинките и захарта в подходящ съд на котлона и варите на слаб огън за 8 минути. Добавете към сладкото кубчетата масло и солта и разбъркайте.



 
След като маслото се е разтопило добавете и жълтъците, разбъркайте и оставете на котлона докато сместа клокне. Отстранете от огъня и оставете да изстине до стайна температура, след това приберете в хладилника. Кърда може да съхранявате в хладилник до една седмица. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар