понеделник, 13 април 2020 г.

Глазура за джинджифилови сладки



Кралска глазура или така наречения “royal icing“

за измерване на захарта използвам чаша с вместимост 200 мл.
Глазура за контур:
1 яйчен белтък
1 чаша пудра захар
няколко капки лимонов сок

Глазура за пълнеж:
1 яйчен белтък
½ чаша пудра захар
няколко капки лимонов сок


Глазура за лепене:
1 яйчен белтък
около 1½ чаша пудра захар
няколко капки лимонов сок


Глазура за шприцоване:
1 яйчен белтък
1 чаша пудра захар
няколко капки лимонов сок
Отделете белтъците от желтъците и ги сложете в суха купа. Рабийте белтъците на сняг. Разбийте ги на твърд сняг само ако използвате глазурата за шприцоване. Ако глазурата е за контур, пълнеж или лепене рабийте белтъците само до пухкавост, не до твърд сняг. Добавете постепоно пудрата захар на малки части. Накрая добавете капките лимонов сок. Лимоновия сок помага на глазурата да изсъхне по-бързо. По желание може да добавите и сладкарска боя.







Няма коментари:

Публикуване на коментар